Onze bakkerij en winkel zit op Katendrecht, omgeven door de Rijnhaven en Maashaven. We zitten hier letterlijk tussen de schepen en het water. Bakker Arian is geïnspireerd door de plek en natuurlijk altijd door het bakkersvak. Samen met de bakkers bakken ze nu ook de 'zeekaak', het proviand van scheepslieden!
Vroeger was het niet gebruikelijk om brood te bakken op een eenvoudig ingericht schip. Hier was een oplossing voor: de zeekaak, een dubbelgemakken harde deegkoek. Hij wordt ook wel zeebeschuit of scheepsbeschuit genoemd. Alleen de vorm van de zeekaak doet denken aan die van een beschuit, en daarmee houdt ook elke vergelijking op. De zeekaak is niet bros, juist zeer stevig en hardgebakken. Je moest hem vaak in een drank als thee of koffie dopen om gemakkelijker op te kauwen. De kaak kon lange tijd bewaard worden, hiermee was hij ideaal om mee te nemen op de lange scheepsreizen. Zo hadden ze een mooi rantsoen!
Vanaf heden dus ook bij Bakkerswerkplaats op de Kaap te koop!