oxoweb231784

Bakkerswerkplaats levert aan.......


In januari 2018 zijn we drie jaar aan het bakken. Super trots zijn we op alle klanten die sociaal inkopen en dus vele mensen de kans geven op een nieuwe toekomst. 

Zo leveren we o.a. aan Uit je Eigen Stad; Ver van Hier, BOOON, Brasserie Nieuwe Noord, Burgertrut, Courzand, Allure, Fitzgerald, De Nieuwe Poort, Heilige Boontjes, Tourist Office op CS en Schielandhuis, BAEK, Westerkaatje, Pameijer, Buytenhof, BIRD, Alfredo's, Rumours, Oestercompganie

Dat ook de mensen bij Bakkerswerkplaats blij zijn met deze klanten blijkt uit de stralende gezichten en iedere dag de gretigheid om nieuwe dingen te leren.

Kijk ook bij het nieuws voor het filmpje van OPEN Rotterdam. Dit filmpje geeft zo leuk weer hoe het elke dag bij de bakkerswerkplaats gaat. 

De bakkers 

De bakkerswerkplaats is een sociale onderneming die tot doel heeft gesteld om het bakkers ambacht uit te dragen door het te leren aan buurtgenoten en mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Door het leren van het ambacht van A tot Z, van graankorrel tot brood heeft Rotterdam er een echte bakkerswerkplaats bij. En we geven de mensen die we opleiden weer lol in het werken en een doorgroei mogelijkheid naar een betaalde baan. Met Rotterdammers bouwen we een community van leden. 

Deze bakkerswerkplaats zal bijdragen aan de werkgelegenheid in de wijk. Met deze werkplaats willen wij beweging brengen in de wijk. Door mensen uit de buurt opleidingsmogelijkheden te geven zullen de sociaal-maatschappelijk doelstellingen ten aanzien van onderwijs, en daarmee voor zorg en welzijn beter kunnen worden bereikt. Werk is namelijk de beste zorg die we mensen met afstand tot arbeidsmarkt kunnen geven.

De Bakkerswerkplaats is ook dé plek om ambachtelijk brood te leren bakken. Zo kunnen professionals, studenten, en werkloze jongeren en ouderen met elkaar het brood bakken. Hoe meer mensen bakken, hoe vaker de gemeenschapsbakkerij open is. 

 

Leermeester Brood

Arian de Wit

Arian is sinds juni 2016 de leermeester Brood bij bakkerswerkplaats. Hij begeleidt de BBL-leerlingen, stagiaires van de RSC, en alle andere mensen die willen leren bakken. Dit is van jong tot oud, van man tot vrouw en met alle achtergronden, allemaal onderdeel van onze pluriforme omgeving. Via een open sollicitatie hebben we elkaar leren kennen. de klik was er direct. Vanwege de ondernemendheid en jarenlange ervaring. Al ongeveer 25 jaar werkt Arian in de diverse bakkerijen. Hij heeft vele verschillende taken en functies gehad. Van Ovenist tot chauffeur en van leidinggevende tot taarten bakker. Arian heeft er lol in met veel verschillende mensen te werken, om zijn kennis en ervaring over te dragen op jonge mensen, om nieuwe producten te ontwikkelen voor de winkel en om leuke pasende namen te bedenken in de sfeer van Katendrecht.
Arjan de Wit

Leermeester Taart en Koek

Reint Bovenberg

Al 15 jaar runt Reint met 10 mensen een geweldige liefdevolle bakkersploeg. Hij startte op de Kapelburg en nu bij de Bakkerswerkplaats, sinds september 2015. De heren en sinds kort drie dames van de ploeg leert hij de kneepjes van het bakkersvak. Ze maken taart en koekjes. Met logo’s en met amandelspijs, heerlijk! Altijd hartelijk voor zijn klanten en als er bezoekers komen voor overleg staat Reint met koffie en koekjes klaar.

Jasper van der Wilt

Jasper is sinds mei 2016 de leermeester Taart en Koek. Hij begeleidt de mensen met veel enthousiasme en plezier. Heeft oog voor iedereen en altijd tijd voor een praatje. Ook valt hij direct op bij de klanten. Nieuwe producten worden direct door hem aangeprezen en verkocht. De andere dagen van de week werkt hij voor de klusserij. In die hoedanigheid heeft hij dan ook direct hulpmiddelen gemaakt voor de bakkerswerkplaats.
Jasper van der Wilt

Smaakmaker

Edwin Klaasen

Edwin is een vakkundig en gedreven bakker en maakt sinds 2007 brood op basis van eigen desemculturen. 
Zijn enthousiasme voor brood draagt hij over tijdens broodcursussen  op evenementen en festivals. Edwin 
geeft ook gastlessen op koksopleidingen en schrijft als columnist voor verschillende culinaire magazines. 
In 2013 bracht hij het bakboek ‘Ik bak geweldig, jij trouwens ook’ uit. Inmiddels een 3e druk.

Edwin zal zijn kennis inzetten om de leerlingen van de Bakkerswerkplaats op te leiden om op die manier 
het concept van de Bakkerswerkplaats te versterken. Iedere laatste donderdag van de maand is Edwin 
aanwezig in de Bakkerswerkplaats en vindt er ‘s middags een presentative en proeverij plaats. We 
nodigen je van harte uit in de Bakkerswerkplaats!
foto edwin